Högerkvinnan till Ursula van der Leyen: "Du hör hemma i fängelse"

Publicerad 18 juli 2024 kl 16.13

Utrikes. Ursula van der Leyen fick en rejäl avhyvling i Europaparlamentet idag – under höga burop från de vänsterliberala ledamöterna.

Dela artikeln

Europaparlamentet valde idag om Ursula von der Leyen till ordförande för EU-kommissionen.

Under debatten i samband med det ställde Ewa Zajączkowska-Hernik, som tillhör det polska högerpartiet Nytt hopp, till med en scen genom att gå till hård attack mot EU-bossen.

– Du är ansvarig för varje våldtäkt, varje överfall, varje tragedi som orsakas av inflödet av illegala invandrare, sade hon och riktade sig direkt till toppbyråkraten.

Ewa Zajączkowska-Hernik anklagade von der Leyen för att främja den omfattande illegala invandringen från tredje världen, och för att förstöra ekonomin genom EU:s nya gröna giv.

– Jag frågar dig, som kvinna till kvinna, som mor till mor: Hur kan du inte skämmas över migrationspakten, som leder till att miljoner kvinnor och barn i Europa känner sig hotade på gatorna i sina egna länder? sade hon.

Den polska ledamoten rev också sönder kopior av den gröna given och migrationspakten. Hennes anförande möttes med höga burop.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Långtidsarbetslösheten fortsätter att öka

Dystra siffrorna.. "Fler är arbetslösa längre och deras situation är svår."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.