Ännu oklart hur många invandrare vi tog emot 2021

Publicerad 8 januari 2021 kl 09.11

Inrikes. Tidigare år har Migrationsverket släppt siffrorna över hur många uppehålls­tillstånd fjolårets massinvandring har resulterat i redan den första vardagen året därpå. Men i år dröjer det.

Dela artikeln

Myndigheten dröjer med att släppa statistiken som väntas visa att närmare 100.000 uppehållstillstånd delades ut även under 2021.

Den officiella statistiken för årets 11 första månader visar dock att till och med utgången av november 2021 hade 87.143 personer invandrat till Sverige.

Det var fortsatt tredje världen som dominerade helt i statistiken – bara 5.145 personer kom från andra EU- eller EES-länder under perioden.

"Vi kommer att publicera månadsstatistiken för december 2021 under vecka 3", skriver myndigheten på den egna hemsidan, dock utan att ange någon anledning till varför årets siffror är försenade.

De officiella skälen till att Sveriges befolkning behöver bytas ut varierar dock. Tidigare förklarade makthavarna inte sällan sin politik med att "den okränkbara asylrätten" föreskrev att Sverige skulle ta emot 100.000 invånare per år. Men av de 100.000 invandrare som väntas ha fått uppehållstillstånd under 2021 väntas det bara vara drygt 12.000 personer som fick asyl, medan en kraftigt ökad så kallad arbetskrafts­invandring stod för en relativ majoritet av tillstånden.


Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

"Hahah hennes huvud skadades". Så reagerar invandraren efter kritiserade knuffen i ryggen.0 Plus

Fast för grov skadegörelse av Karl XII:s likfärd. Fångas på film när han attackerar oersättliga konstverket i Stockholm – skyller på att Karl XII är "stor inom nazismen".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köpkraften för 1.000 kronor: Ett gram guld

Kontantfria valutans värde föll igen.. Så står sig kritiserade svenska betalningsmedlet idag.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.