Tidigare på tisdagen sade Sofia Karlberg på UD:s presstjänst till Aftonbladet att alla medlemsstater förväntas hålla tyst om hur man röstar i en sluten omröstning i FN.
Men det finns inga sådana regler i FN, hävdar Hillel Neuer från UN Watch, som övervakar FN:s arbete.
– FN lägger ingen munkavle på Sverige, det är helt och hållet upp till den svenska regeringen att berätta för sina medborgare hur man röstade, säger han till DN och påpekar att FN inte kommer bestraffa Sverige om man väljer att avslöja det.
Ändå har Sveriges regering valt att mörklägga hur man röstade, något som väckt starka reaktioner från flera svenska oppositionspolitiker.
– Detta skulle ju vara ett intellektuellt haveri, sade Liberalernas partiledare Jan Björklund till Aftonbladet tidigare under dagen.
Men UD har bestämt sagt att regeringen inte kommer berätta hur rösten lades och hänvisar till "utrikessekretess".
Enligt Aftonbladets Lena Mellin är det uppenbart att Sverige röstade för att Saudiarabien skulle väljas in i kvinnokommissionen, men att regeringen är för rädd för att berätta det.
"Sverige röstade ja, jag är beredd att satsa ganska mycket pengar på det. Men regeringen är för feg för att erkänna det och skyller på utrikessekretessen", skriver hon i en artikel på tisdagen.
Hillel Neuer menar att de hemliga FN-omröstningarna är smutsiga eftersom de i praktiken innebär att demokratier byter tjänster med diktaturer. Dokument som publiceras av Wikileaks har bland annat visat hur Saudiarabien gjorde upp med Storbritannien och Frankrike för att bli invalt i FN:s råd för mänskliga rättigheter 2015, hävdar han.