Det kanadensiska eutanasiprogrammet har varit mycket framgångsrikt och beskrivits som premiärminister Justin Trudeaus skötebarn sedan lanseringen 2016.
Efter en trög start med bara 1.000 döda det första året har den årliga dödssiffran tiodubblats till 10.000 personer bara under 2021. Samtidigt har kanadensiska storföretag hakat på trenden och försökt marknadsföra självmord som en del av livsstilen och populärkulturen i det liberala landet, ofta som ett sätt att visa hur "woke" företaget är.
Modejätten La Maison Simons väckte nyligen uppmärksamhet med en reklamfilm, kallad All is Beauty, där självmord för unga hyllades som ett "vackert" sätt att dö på när man mår dåligt.
Filmen är en del av upptakten till premiärminister Trudeaus lagändringar under 2023, då det blir lagligt även för den som är psykiskt sjuk att begå självmord. Detta är den senaste liberaliseringen av lagen, som 2021 utökades till att omfatta även de med "fysiska handikapp".
Trudeaus ständiga liberaliseringar av eutanasiprogrammet har dock väckt uppmärksamhet och kritik, inte bara utomlands utan även i liberala Kanada, där vissa menar att det börjar gå för långt.
Landets tv-jätte CBC rapporterar att det i minst fem fall har visat sig att kanadensiska krigsveteraner har erbjudits dödshjälp, vilket ansetts extra upprörande.
I veckan vittnade Christine Gauthier, en krigsveteran och fram till nyligen tyngdlyftare i paralympics, i parlamentet om hur myndigheterna erbjöd henne hjälp att begå självmord när hon var missnöjd med förseningar som uppstått vid en installation av rullstolsanpassning i hennes hem.
– Jag liksom tänkte att.. ni kan erbjuda mig en injektion för att dö, men ni kan inte ge mig verktygen jag behöver för att leva, sade hon.
Justin Trudeau, som normalt brukar avfärda kritik mot sig själv som högerextremism och konspirationsteorier, har denna gång tvingats förklara sig och lovar nu att försöka ändra lagen så att krigsveteraner inte ska få erbjudanden om dödshjälp i framtiden, skriver Daily Mail.
Lagförslaget om dödshjälp för psykiskt sjuka, som väntas träda i kraft i mars nästa år, håller han dock fast vid.