Stockholmskvinna en av Europols "most wanted"

Publicerad 29 september 2022 kl 13.46

Efterlyst. Flera svenska medborgare finns med på Europols nya lista över internationellt efterlysta inom den organiserade brottsligheten. En av dem är Tania Gomez, 30.

Dela artikeln

Den 28 september startade Europols kampanj "Most wanted".

Kampanjen, som består av ett utskick med bilder på efterlysta personer, genomförs varje år. Tanken är att allmänheten i olika länder ska hjälpa Europol att hitta de efterlysta.

Årets kampanj fokuserar på ledare och nyckelmedlemmar i organiserade kriminella grupperingar.

En av de svenska medborgare som finns med på listan är en kvinna, 30-åriga Tania Gomez.

Enligt Europol är Gomez sedan mars 2021 efterlyst för grova narkotikarelaterade brott och grov penningtvätt. Hon upges vara kopplad till en kriminell organisation i Stockholm där hennes roll har varit att leverera och transportera stora mängder narkotika och pengar. Hon ska också ha varit engagerad i affärer med och transporter av djur.

Bland de andra "svenskarna" på listan finns Hicham Kortobi, ledare för ett kriminellt nätverk i Västsverige, som tros ha flytt hem till arabvärlden.

Serkan Demirkiran, som är misstänkt för inblandning i mordet på 12-åriga Adriana i Botkyrka, finns också med.

Den som känner igen någon av personerna kan anonymt lämna tips till FAST-gruppen, Fugitive active search team. Det är en grupp inom Polismyndigheten som är specialiserad på att spåra personer som är internationellt efterlysta av svenska eller utländska myndigheter, för lagföring eller för att avtjäna fängelsestraff.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Gängkriminella bokar taxi till mordplatsen

Väljer bekväma färdmedlet – trots risker. Allt oftare hämtar polisen ut reseloggarna från Uber och Bolt.0 

Ekonominyheter

Brics-länderna vill ta över guldhandeln

En "apolitisk valuta".. USA:s grepp om guldpriset hotas när Brasilien, Ryssland, Indien och Kina planerar egen marknadsplats för ädelmetall.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.