Denice Westerberg.

Ungsvenskarna: Klipp passet för alla som inte anpassar sig

Publicerad 23 oktober 2024 kl 10.05

Inrikes. Invandrare som fått svenskt medborgarskap bör bli av med det igen om de inte anpassar sig till det svenska samhället. Det skriver Denice Westerberg, ny ledare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna.

Dela artikeln

Denice Westerberg konstaterar i en debattartikel i Expressen att de steg som Tidöpartierna hittills tagit är "långt ifrån tillräckliga".

"Nu är det dags att vidta än mer långtgående åtgärder. Det räcker inte att bara skärpa reglerna för att bevilja nya medborgarskap. Vi måste också ha möjligheten att återkalla medborgarskap för dem som inte respekterar Sveriges lagar och värderingar", skriver hon.

Ett positivt steg är att Tidöpartierna redan arbetar med att möjliggöra återkallande av medborgarskap som beviljats på felaktiga grunder, konstaterar Denice Westerberg.

"Detta bör även utökas för att gälla dem som inte uppfyller kraven på språkinlärning eller aktiv delaktighet i arbetslivet."

För flyktingar som semestrar i sina hemländer har hon inte mycket till övers.

"De som dessutom återvänder till sina hemländer för att semestra, trots att de påstått sig ha flytt från krig eller förföljelse, ska omedelbart förlora sina medborgarskap. Om ett land är säkert nog för semester, är det också säkert nog för återvändande", skriver Denice Westerberg.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Trump anklagar Labour för "utländsk valpåverkan"

Anmäler brittiska partiet till valkommissionen. Labour-medlemmar skickas till nyckeldelstater för att kampanja.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.