Arbetsförmedlingen-kvinna gick inte till arbetet på 19 år

Publicerad 22 oktober 2024 kl 14.05

Inrikes. En kvinna som varit anställd på Arbetsförmedlingen har till slut fått sparken – efter att ha varit frånvarande från sitt arbete i 19 år.

Dela artikeln

Kvinnan, som anställdes år 2000 som ekonom på HR-avdelningen, blev sjukskriven 2005. Sedan 2010 har hon varit tjänstledig utan lön.

Arbetsgivaren inledde först 2023 åtgärder för att återföra kvinnan till arbetet, men hon visade sig vara svår att nå. Efter upprepade försök att kontakta henne och en förlängning av tjänstledigheten till juni 2024, försvann kvinnan igen och har sedan dess varit frånvarande utan tillstånd.

Efter ytterligare misslyckade försök att nå henne beslutade Arbetsförmedlingen i augusti att avsluta hennes anställning. Trots uppsägningen har myndigheten fortfarande inte lyckats få kontakt med kvinnan för att reda ut vad som hänt, skriver Expressen.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Minoriteter: Regeringens utredare förtrycker oss

"Ett fortsatt förtryck." Lars Trägårdh vill inte att staten ska hålla på med "nationella minoriteter" över huvud taget.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.