"Kräv att Åkesson lägger korten på bordet"

Publicerad 10 oktober 2024 kl 06.53

Inrikes. Socialdemokraterna uppmanar statsminister Ulf Kristersson att ta en tydlig ställning mot SD-ledaren Jimmie Åkessons upprepade festande med en ledare för ett kriminellt mc-gäng.

Dela artikeln

Teresa Carvalho, Socialdemokraternas rättspolitiska talesperson, anser att Åkesson måste klargöra situationen och att Kristersson måste agera.

– Nu måste Kristersson kräva att Åkesson lägger korten på bordet, säger Carvalho till Sveriges Radio.

– Det håller ju inte att partiledaren för det största partiet i regeringsunderlaget umgås med kriminella gängledare, fortsätter hon.

Teresa Carvalho menar att Åkesson har mer att förklara och bör tydligt redogöra för vilka åtgärder Sverigedemokraterna planerar att vidta i frågan.

Statsminister Ulf Kristersson (M) sade under onsdagen att han tycker att det är olämpligt att MC-mannen var på Jimmie Åkessons bröllop. Kristersson ville dock inte svara på om han tyckte att det var en säkerhetsrisk, och såg inga problem när det gäller samarbetet mellan regeringen och SD.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Ekonominyheter

Prognosen: Northvolt går i konkurs 14 oktober

Skuldberg av skatter och avgifter förfaller då.. "Grundtipset är att det blir inställda betalningar och konkurs".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.