Trump hotar åtala Google

Publicerad 29 september 2024 kl 13.54

Utrikes. Republikanernas presidentkandidat Donald Trump kräver att Google ska åtalas för den partiskhet till fördel för hans motståndare, vicepresident Kamala Harris, som visat sig existera i sökmotorns resultat.

Dela artikeln

I ett inlägg på sin sociala medieplattform Truth Social anklagar Trump Google för att visa positiva nyhetsartiklar om Harris medan negativa nyheter om honom själv framhävs.

"Det har framkommit att Google otillbörligen har använt ett system för att endast visa negativa historier om Donald J. Trump, några av dem påhittade för detta ändamål, samtidigt som de bara visar positiva historier vår vän Kamala Harris", skriver Trump.

Trump baserar sin anklagelse på en studie från det konservativa forskningsrådet Media Research Center (MRC).

Enligt MRC:s rapport ska Google ha visat artiklar som gynnade Harris ovanför Trumps egen kampanjsajt när användare sökte på "Donald Trump presidential race 2024", skriver MSNBC.

Trump säger att om justitiedepartementet inte åtalar Google för detta så kommer han att tvinga fram ett åtal när han blir president igen.

Google har avfärdat anklagelserna och förklarat att båda kandidaternas kampanjsajter visas högt i sökresultaten för relevanta sökningar.

En talesperson för det vänsterorienterade företaget sade att MRC-rapporten bygger på en ovanlig sökfråga och att rapportens slutsatser är felaktiga.

Google insisterar på att de inte manipulerar sökresultat för att gynna någon kandidat.

Kamala Harris kampanj har inte kommenterat Trumps anklagelser, medan Trumps egen kampanj ännu inte gett något officiellt svar.


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Småskalig markinvasion i Libanon kan ha börjat

Israel attackerar gränsen. USA fick bara en kort förvarning innan Hizbollah-ledaren Hassan Nasrallah dödades.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.