Christian Peterson föreläser om vänsterextremister efter inbjudan från Ungsvenskarna.

Mediavrede när Christian Peterson fick föreläsa hos SD

Publicerad 27 september 2024 kl 12.22

Inrikes. Journalisten Christian Peterson, som gjort sig känd för att granska extremvänstern, tilläts föreläsa för Sverigedemokraternas ungdomsförbund i Dalarna. Detta skapar nu stor frustration inom medievänstern.

Dela artikeln

Det var i helgen som Christian Peterson och Nick Alinia besökte Borlänge och föreläste för SD-medlemmar. Inbjudan kom från Ungsvenskarna i Borlänge.

"Igår hade jag det stora nöjet att föreläsa för Sverigedemokraterna i Dalarna om vänsterextremism och det hot som denna rörelse utgör", skriver Peterson i ett inlägg på sin blogg.

På sociala medier har Christian Peterson lagt upp fotografier från föreläsningen, och händelsen har skapat ilska och frustration inom vänstern.

Flera medier har ifrågasatt arrangemanget och efterfrågat ett avståndstagande från Ungsvenskarna. Riksdagsledamoten och ungdomsförbundets ordförande Daniel Lönn försvarar dock valet av föreläsare.

– Jag tycker inte att han är en högerextremist och jag tycker inte det har med ämnet att göra. Vi ville ha en saklig rapportering om hur han bevakar framför allt våldsbejakande vänsterextremism, säger Lönn till Ludvika Nya Tidning.

Jonathan Leman på vänsterextrema Expo klagar på att SD inte håller rågången högerut på samma sätt som tidigare.

– Förut pekade SD ut olika medier, och aktörer inom den högerextrema miljön som extremister, antidemokrater, fascister och nazister, säger Jonathan Leman till Arbetaren.


Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Coronavaccin

Greps av polis efter gärningen. Erkänner allt – anser att vaccinet är livsfarligt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tobias Hübinette slår larm: Fria Tider är störst

"Oroväckande." Expo-grundaren tror att trenden beror på missnöje med regeringen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.