Mordförsöket på Fico

"Liberal media" får skulden för mordförsöket

Publicerad 16 maj 2024 kl 06.42

Utrikes. Efter mordförsöket på Slovakiens premiärminister Robert Fico pekar hans parti ut vänstermedia och oppositionen som ansvariga. Det rapporterar Remix News.

Dela artikeln

– Ni har gjort oss alla till måltavlor, sade Lubos Blaha, vice talman för det slovakiska parlamentet och medlem i det styrande partiet Smer, under en hetsig presskonferens.

Han fortsatte:

– Ni har spridit ett fruktansvärt hat i flera år. Ni hatade att folk röstade på oss så mycket att ni jagade oss som vilda djur. Detta är frukten av ert arbete. Premiärministern kämpar för sitt liv på grund av er.

Han noterade att "liberala medier" piskat upp hat mot Fico på grund av hans engagemang för nationalistisk politik och hans önskan att avsluta kriget i Ukraina genom förhandlad vapenvila.

Landets inrikesminister, Miinister Sutaj Estok, säger att de ständiga attackerna på Fico från media och opposition hjälpte till att underblåsa klimatet som ledde till mordförsöket, inklusive användandet av ett avhumaniserande språk.

– Vi står på tröskeln till ett inbördeskrig, säger ministern.

Slovakiens premiärminister Robert Fico sköts utomhus på onsdagseftermiddagen med flera skott och hans skador är livshotande. En 71-årig man som beskrivs som vänsterliberal aktivist och skribent har gripits misstänkt för mordförsöket.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Kalabaliken bland badgästerna: "En fiendearmé". Nu jämförs ovälkomna landstigningarna med invasionen av Normandie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Långtidsarbetslösheten fortsätter att öka

Dystra siffrorna.. "Fler är arbetslösa längre och deras situation är svår."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.