Vid NATO:s jubileumstoppmöte i Washington i juli kom USA och Tyskland överens om att stationera Tomahawk-kryssningsmissiler, SM-6 luftvärnsmissilsystem och nyutvecklade hypersoniska vapen på tysk mark från och med 2026.
Beslutet, som stöds av förbundskansler Olaf Scholz, utrikesminister Annalena Baerbock och försvarsminister Boris Pistorius, har orsakat en het debatt i Tyskland och förväntas tas upp i förbundsdagen efter parlamentets sommaruppehåll.
För första gången sedan kalla kriget skulle USA placera vapensystem i Tyskland som kan nå ryskt territorium.
Detta har väckt starkt motstånd inom både regeringen och oppositionen. Medlemmar av Socialdemokraterna (SPD) ledda av gruppledaren Rolf Mützenich har uttryckt oro över att beslutet kan öka spänningarna mellan väst och Ryssland och riskera en militär eskalering.
Kristdemokratiska CDU:s ledare Friedrich Merz har också kritiserat beslutet, och särskilt då att det inte har diskuterats i förbundsdagen.
Försvarsminister Pistorius har nu meddelat att han välkomnar en offentlig debatt om ämnet, för att säkerställa att den tyska allmänheten kan ha en välgrundad uppfattning i frågan.