Förhandlingarna om asylfrågan i Europa fortsätter men EU:s medlemsstater verkar inte kunna komma överens.
Länder som Polen och Ungern har vägrat ta emot asylsökare, då de menar att det hotar deras nationer.
På torsdagen diskuterades frågan återigen på ett toppmöte i EU, men närmare en lösning kom man inte.
Därför har nu Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) lagt fram en idé på lösning: "tvinga" alla länder att ta emot asylsökare.
– Kommer vi inte överens i enighet så finns möjligheten i rådet att fatta beslut med kvalificerad majoritet. Vi ska sikta på enighet men jag ser det som en möjlighet om vi inte kommer överens, sade Stefan Löfven efter mötet till Europaportalen.
EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker delar Löfvens uppfattning och tycker att frågan ska avgöras genom majoritetsbeslut.
Den svenska statsministern hotade också med att hela Schengensamarbetet kan kollapsa om Visegradländerna, alltså Polen, Slovakien, Tjeckien och Ungern, inte ger sig.
Dessa länder ställer sig dock på Europeiska rådets ordförande Donald Tusks sida, som tidigare i veckan sade att EU helt bör skrota asylkvoterna. Han menar att det hotar splittra hela EU.
– Jag ser ingen framtid för det här projektet, men det är viktigt att vi når samförstånd och inte sår split mellan å ena sidan Polen och Visigrad-länderna och å andra sidan resten av Europa, sade Donald Tusk.
Nästa gång frågan ska diskuteras blir på ett toppmöte i mars. Då ska Bulgarien, som blir nästa ordförandeland i EU, försöka ena de olika parterna.