FN:s flyktingorgan UNHCR har vädjat till Europas stater att ta emot så kallade flyktingar som har evakuerats från Libyen i Nordafrika.
Sedan november ifjol har UNHCR med stöd från EU och libyska myndigheter evakuerat närmare 2.000 personer.
"Det rör sig bland annat om kvinnor och ensamkommande barn", hävdar Migrationsverket i ett pressmeddelande och menar att de är offer för "allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna".
Grannlandet Niger i Saharaöknen har tagit emot de evakuerade människorna med flyg. Niger vill dock inte ha kvar dem och tog bara emot dem eftersom EU lovat att skicka vidare afrikanerna till Europa.
Hittills har dock bara 203 av de evakuerade "vidarebosatts" i Europa, enligt Migrationsverket.
Sveriges rödgröna regering har därför erbjudit sig att ta emot en del av invandrarna och Migrationsverket säger nu att man påskyndat arbetet med att "vidarebosätta" dem som UNHCR har evakuerat.
Migrationsverket kommer "prioritera" kvotflyktingar som evakuerats till Niger, säger man.
– Kommunernas mottagande av de flyktingar som evakuerats till Niger är en nödinsats som räddar liv, säger Oskar Ekblad, chef för det svenska "vidarebosättningsprogrammet", i ett uttalande.
Hur många Sverige ska ta emot har tidigare varit oklart, men nu uppger Migrationsverket att det handlar om minst cirka 400.
Migrationsverket åkte "skyndsamt" till Niger för att ta ut invandrare till den svenska flyktingkvoten. Hittills har UNHCR presenterat 199 personer för Migrationsverket. Merparten av de individer som utreddes var somaliska och eritreanska flyktingar, men även personer från Mauretanien, Nigeria, Mali, Etiopien och Syrien fick beslut om vidarebosättning. De kommer att komma till Sverige under juli.
Men ännu fler ska sedan skickas till Sverige. I september planerar Migrationsverket att genomföra en ny resa till Niger. Planen är då att ta ut ytterligare 200 kvotflyktingar. Totalt tar Sverige ut 5.000 kvotflyktingar i år, bland annat från Mellanöstern, Afrika och Asien.