Bondeprotesterna

Orbán mötte bönderna i Bryssel – medan de andra politikerna gömde sig

Publicerad 2 februari 2024 kl 12.41

Utrikes. Politikerna gömde sig när tusentals bönder under torsdagen "belägrade" EU-parlamentet. Ungerns premiärminister Viktor Orbán valde istället att gå och prata med demonstranterna.

Dela artikeln

När han anlände till Bryssel för att delta på torsdagens EU-toppmöte träffade Viktor Orbán bönder som demonstrerade i stadens centrum.

Med bönderna diskuterade Orbán behovet av att europeiska ledare ägnar betydligt mer uppmärksamhet åt att representera folket, uppger premiärministerns presstalesman Bertalan Havasi för nyhetsbyrån MTI.

– Vi behöver nya ledare, en ny elit i Europa, som faktiskt representerar folket. För närvarande – oavsett om det gäller invandring eller kriget i Ukraina – tas inte mannen på gatans röst på allvar. Det innebär ett demokratiskt underskott, sade Viktor Orbán till journalister på plats.

Torget vid EU-parlamentet i Bryssel fylldes på torsdagen av arga bönder som bland annat tände eldar och kastade ägg på parlamentsbyggnaden. Bondeprotesterna mot den europeiska eliten har snabbt spridit sig till en rad EU-länder.


Ekonominyheter

Bankomat bygger egna kontantdepåer

Startar eget distributionsnät när andra lägger ned.. "Bankomat kommer fortsätta att se till att människor kan ta ut och sätta in kontanter".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.