Bonnierkoncernen kör fram som en ångvält mot åsiktsfriheten på internet. Senast igår lyckades mediejätten få Google att censurera sin egen söktjänst och ta bort hemsidor som Expressen listat som "hatiska" och "antisemitiska".
På en sajt påstods det att Bonnier och deras makt är ett "hot" mot Sverige. Den sidan är nu försvunnen från Googles sökresultat – ironiskt nog just på grund av Bonniers makt och påtryckningar.
Samtidigt lovade regeringen i gårdagens SVT Agenda utöva påtryckningar mot Google så att bolaget fortsätter radera så kallat "extremt" och "olagligt" material som Bonniertidningarna vill ha bort.
Men inte bara Google verkar rädda för Bonnier drev.
När mannen som kallar sig Johan Andersson på Granskning Sverige, som fått samtliga sina Youtubekanaler med allt journalistiskt arbete raderat efter Expressens och DN:s hetsartiklar senaste veckan, ringer upp den granskande journalisten Janne Josefsson, vill denne inte ens uttala sig.
– Jag har ingen åsikt om det, jag är ledsen, säger Josefsson.
"Detta samtal är ett skrämmande bevis på hur diktaturen börjar storma in i Sverige", hävdar Johan Andersson i en kommentar och menar att den kände SVT-journalisten är "livrädd" för Bonnier.
Och det finns fler exempel på personer som inte vill yttra sig i frågan.
Den så kallade yttrandefrihetsexperten Nils Funcke, som ofta uttalar sig i media i frågor som rör yttrandefrihet, vill inte heller ge någon konkret kommentar när Andersson ringer upp.
– Jag vill inte uttala mig till dig i det här, säger Funcke men påpekar att han funderar på att skriva en artikel av något slag.
Johan Andersson har även ringt till Reportrar utan gränser, men de "vågar inte uttala sig", enligt honom.
Andersson menar att Bonniers hetskampanj mot yttrandefriheten på nätet är det värsta "digitala bokbålet i Sveriges historia" eftersom mediejätten bland annat lyckats förmå Youtube att radera fyra år av Granskning Sveriges omsorgsfulla journalistiska arbete med allt vad det innefattar av stora mängder intervjuer och reportage.
Bonniertidningarna hävdar att Granskning Sverige sysslar med "hat", "hot" och "trakasserier", men har inte kunnat ge något faktiskt exempel på detta. Däremot har Granskning Sverige dragit ner byxorna på makthavare och journalister, genom att ställa smarta och kritiska frågor som dessa etablissemangets överheter inte kunnat svara på. Expressen och DN har även anklagat Granskning Sverige för att använda olovliga skärmdumpar från deras tidningar, medan GS hänvisar till "fair use".
Nils Funcke medger till slut att det är "väldigt tyst" från journalister, organisationer och andra som vanligtvis står upp för yttrandefriheten, men i slutet av intervjun betonar han återigen sin egen ståndpunkt:
– Jag kommer vara tyst ett tag till i varje fall.