Enligt danska TV2 sänks bidragen för att göra det mindre attraktivt för bidragssugna invandrare från tredje världen att försöka ta sig till landet för att söka asyl.
Det nya riktade invandrarbidraget kan alla invandrare ansöka om som har bott i Danmark sammanlagt mindre än sju år under de senaste åtta åren.
En ensamstående invandrare kommer från och med 1 september få som mest 5.945 kronor i månaden före skatt, jämfört med de upp till 10.849 kronor som man kan få idag.
Ett gift invandrarpar med barn kommer istället för de 28.832 kronor i månaden som man får i bidrag idag att från och med nästa månad få nöja sig med ett sammanlagt bidrag på 16.638 kronor.
Och om man funderar över att försöka få mer bidrag genom att skaffa många barn bör man tänka om. Den nya danska regeringen tänker nämligen införa en så kallad "intjänandeprincip" som innebär att invandrare måste ha arbetat och betalat skatt i två år innan man har rätt till barnbidrag och underhållsstöd.
Fler barn kommer alltså inte att innebära mer bidrag, ett tufft besked för bland annat somaliska storfamiljer.
Det finns däremot sätt som man kan få mer bidrag på. Om man anstränger sig, lär sig det danska språket och klarar språktesten kan man få en bonus på 1.500 kronor i månaden, skriver TV2.
De pengar som regeringen sparar på sänkta invandrarbidrag ska satsas på en jobbreform för att få ut fler invandrare på arbetsmarknaden.