Tidningen erkänner att man själv först gick på nyheten men rättar sig nu efter att ha talat med internationella experter.
"Media runtom i världen, inklusive Independent, rapporterade om rönen, men nu säger en ledande forskare inom medeltida islamisk konst och arkeologi att mönstret 'inte innehåller någon arabiska över huvud taget".
Stephennie Mulder, professor vid Texas universitet i Austin, säger att felet beror på "en allvarlig brist i dateringen" av fynden.
Enligt henne uppstod inte de mönster som återfunnits på Birka förrän 500 år efter Vikingatiden.
"Det är en stil som kallas kufisk skrift och den är vanlig i Iran och Centralasien på arkitektur från 1400-talet", skriver hon på Twitter.
Dear Entire World: #Viking ‘Allah’ textile actually doesn't have Allah on it. Vikings had rich contacts w/Arab world. This textile? No. 1/60 pic.twitter.com/jpvbrrePQg
— Stephennie Mulder (@stephenniem) October 16, 2017
Det var i samband med arbetet att återskapa textila mönster inför utställningen Viking Couture på Enköpings museum som den svenska forskaren Annika Larsson började hävda att de vävda banden från Birka och Uppsala innehöll kufiska tecken "som åkallar både Allah och Ali", enligt ett pressmeddelande från Uppsala universitet.
Sajten Allmogen har publicerat en sammanställning som visar att Annika Larsson lagt till delar av mönstret och dessutom spegelvänt det för att skapa intrycket av att den arabiske gudens namn syns bland rutorna.
"Man använde fantasin och hittade på, helt enkelt. Och utelämnar denna lilla detalj från pressmeddelandet", sammanfattar skribenten Daniel Sjöberg på Allmogen.